English

ATIKER: Globalni proizvođač iz Turske

ATIKER: Glabalni proizvođač iz Turske

Korporacija Atiker Metal osnovana je od strane Mehmet Ali Atikera 1970 s ciljem proizvodnje čeličnih cijevi za bušotine u dubokim vodama. Kao rezultat tehnološkog razvoja i potražnje tržišta, korporacija Atiker Metal je proširila interes sa proizvodnje čeličnih cijevi na proizvodnju automobilskih LPG spremnika a zatim i na proizvodnju LPG i CNG autogasnih sistema.

Korporacija Atiker Metal proizvodi automobilske LPG spremnike i LPG/CNG sisteme za gorivo u sklopu proizvodnih postrojenja smještenih u Konya u Turskoj. Zatvoreni prostor proizvodnih objekata je oko 100 000 kvadratnih metara. Proizvodni tim Atiker Metal korporacije, koji broji 1.000 radnika i inženjera, daje najbolje od sebe u snadbijevanju visoko kvalitetnim proizvodima kako u Turskoj tako i u cijelom svijetu. Najsavremenija tehnologija se koristi u Atker-ovim proizvodnim postrojenjima u cilju zadovoljavanja potrošača. Korporacija Atiker Metal izvozi oko 60 % ukupne proizvodnje u više od 50 zemalja na 5 kontinenata. Uspiješno je implementiran ISO 9001 sistem/sustav kvalitete, ISO 14001 sustav zaštite prirodne okoline, OHSAS 18001 profesionalni upravljački sustav za zdravlje i sigurnost, ISO 10002 upravljački sustav za udovoljavanje žalbama korisnika, i ISO 50001 sustav upravljanja energijom. Svi ovi upravljački sustavi su uspješno sprovedeni kroz sve Atiker proizvodne pogone. Korporacija Atiker Metal je dobila homologaciju i certifikate za kvalitet Atiker LPG spremnike, LPG i CNG sustave za gorivo od strane svjetski priznatih organizacija u mnogim zemljama. Atiker brend je dobio status ‘poznate oznake’ od strane Turskog instituta za patente 2009 godine. Kao rezultat ove činjenice, Atiker brend dobija posebnu zaštitu protiv kasnijih registracija iste zaštitne marke od strane drugih u 196 zemalja potpisnica Pariške konvencije.
Atiker na CNN-u

Distributivni Centar za Jugoistočnu Europe

Godine 2013 u Bosni i Hercegovini je otvorena firma ATIKER d.o.o. koja je dio ATIKER grupacije i ujedno predstavnik za zemlje jugoistočne Europe.

Distributivni centar se nalazi na adresi:
Magistralni put 218A, Maline, 75270 Živinice, Bosna i Hercegovina.

Kompanija ATIKER je osnovala ovu firmu sa ciljem da bude bliže svojim kupcima, te da im pruži punu podršku u smislu brze dostave robe, servisa i edukacije.

Na pomenutoj adresi uz veliki skladišni prostor, otvoren je suvremeni LPG Servis sa ciljem educiranja kadra, ugradnje i servisiranja ATIKER LPG sistema.

Pogodna lokacija dozvoljava da u najkraćem roku brzo i efikasno odgovorimo svim zahtjevima naših kupaca na prostorima zemalja jugoistočne Europe