English

FAQ

Može li se moje auto prebaciti na LPG?

Većina benzinskih motora, uključujući i motore koji imaju turbinsko ubrizgavanje goriva, mogu se prebaciti na LPG Sistem.

Kako ću uštedjeti novac ako prebacim moj auto na LPG?
Iako LPG ima manju kalorijsku vrijednost od benzina, (te ćete preći manje kilometara po litru), LPG košta oko 50% manje od benzina. To je zato što su porezne obaveze znatno niže za UNP nego i za dizel i bezolovni, pa to je još uvijek daleko  najučinkovitiji način za pokretanje automobila. Vlada podupire dokaze da LPG ima vrlo čisto sagorijevanje goriva, više je održiv i bolje za okoliš od ostalih vrsta goriva.
Zašto je LPG bolji za okoliš?
LPG je daleko najviše široko dostupno i ekološki prihvatljivo alternativno gorivo. On je netoksičan i nema utjecaja na tlo, voda i podzemne vodospremnike. On također pomaže u poboljšanju kvalitete unutarnjeg i vanjskog zraka, tako što on proizvodi znatno manje čestica, dušikovih oksida, ugljičnog monoksida, ugljikovodika i emisije CO2 od dizela, benzina, ulja, drva i ugljena.
Šta je LPG (Autogas)?
LPG znači ukapljeni naftni plin. To je kombinacija molekula propana i butana , zajedno s tragovima drugih spojeva. Na normalnoj temperaturi LPG je plin. Kada je izložen pritisku ili hlađenju, onda se pretvara u tekućinu što ga čini lakim za transport i skladištenje. LPG je prirodni nusproizvod ekstrakcije prirodnog plina i prerade nafte. U prošlosti LPG je uništavan kroz ventilaciju ili spaljivanje, bacao se  puni potencijal ovog iznimnog izvora energije.
Koliko je siguran LPG?
Moderni LPG  Sistemi motora su dizajnirani da budu sigurni u upotrebi, sigurni u popravakama i sigurni u nesreći vozila. LPG se sigurno koristiti u cijelom svijetu već mnogo desetljeća i već postoje više od 200.000 LPG vozila samo u Velikoj Britaniji. “Udar” i “vatra” testovi su dokazali da su tankovi za LPGA po sigurnosnim odredbama čine sustav LPG goriva sigurniji od benzina. To je zbog spremnika LPG u koji se pohranjuje i u mogućnosti je izdržati daleko veći pritisak. Također LPG je u potpunosti stabilan pod pritiskom u čvrstim tenkova u zatvorenim sistemima, za razliku od konvencionalnih sustavi za benz su daleko više skloni curenju i isparavanju. Kao lpga / UKLPG Odobreno Autoplin instalater sve AGS klijenti imaju osiguranje siguran i zadovoljavajući instalacije podlogom od programa za osiguranje kvalitete i potrošača zakona.
Hoće li instalacija utjecati na izvedbu automobila ili oštetiti motor?
Vožnja automobila na autoplin neće oštetiti motor, sasvim suprotno, u stvari,  plin se miješa bolje sa zrakom od benzina, pa je izgaranje puno glađe, i čišće. Korištenje Autoplina smanjuje habanje motora, ulje i svjećice također će trajati duže. Pretvaranje u Autogas / LPG može povećati snagu i performanse vašeg automobila pogotovo ako se radi o turbo modelima. Međutim, općenito je manji gubitak u performansama, ali tako mali da nećete primijetiti za vrijeme vožnje.
Šta se događa ako ponestane LPG ili benzina?
AGS konverzije, dvojno gorivo, omogućava da ako u  automobilu ponestane LPG-a  automatski će seprebaciti na benzin. To je teško uočljivo i ne uzrokuje štete na motor. Automobil će normalno početi rad dok je hladan na benzin, a zatim brzo prelazi na plin kad je motor topao, stoga je važno da uvijek ima malo benzina u spremniku.
Šta se događa ako dobijem punkciju jer više nemam rezervni točak?
Većina konverzija uljučuje stavljanje spremnika LPG-a u prostor rezervnog točka u autu tako da se ne smanji prtljažnik. Ako ste nesretni dovoljno da bi dobili punkciju možemo vam dostaviti u potpunosti odobrenu gumenu pjenu. Pjena napumpa gumu i brtvi bušotinu sve dok ne budete u mogućnosti to ispravno popraviti.
Da li ću dobiti garanciji?
Sve naše LPG-a konverzije dolaze s minimalnom garancijom od 2 godine. U mogućnosti smo ponuditi proširene garancije na određene konverzije.
Hoće li pretvorba poboljšati preprodajnu vrijednost mog automobila?
Općenito vozilo koje je pretvorena za pokretanje na LPG će imati veću preprodajnu vrijednost od sličnog modela koji nije pretvoren. Kvalitetan pouzdan sistem opremljen s potvrdom je dobra prodajna tačka za bilo koje vozilo. Prodaja vozilo s konverzijom će imati prednosti, niže troškove goriva, niže troškove održavanja i ekološke prednosti, što je lakše i brže za prodati.
Koliko dugo traje pretvorba traje?
Pretvorba će potrajati 1-2 dana, ovisno o vrsti vozila.
Može li se LPG Sistem ukloniti?
LPG Sistem je moguće ukloniti iz automobila u svakom trenutku. Ako želite saznati više informacija o postupku i troškovima molimo da nas kontaktirate.

Imate li još pitanja ?

2 + 12 =